Who’s That Girl I See Staring Straight Back At Me? When Will My Reflections Show Who I Am Inside?

Bron Titel; Reflection, Christina Aguillera

 

Er zijn voor mij 2 soorten reflecties. Reflecties van een prachtige mens in de spiegel en reflecties van de ziel door middel van quotes.

Geen reflectie zonder spiegels. Ik heb een haat-liefde  verhouding met spiegels, zoals misschien velen onder ons en ieder om verschillende redenen. Ik heb een bijgeloof waar ik niet vanaf kom. Namelijk, als je een spiegel breekt brengt dat 7 jaar ongeluk.

Een ander zeer belangrijk onderdeel van reflecties voor mezelf zijn quotes. Ze kunnen je een spiegel voorhouden ter herinnering aan waar je voor staat en waar je in gelooft. De uitspraken van Boeddha en Rumi zijn op dit moment favoriet bij mij.

Ik wilde beide samen voegen in een ontwerp. Ik heb een serie van 4 spiegels gemaakt die aan een zilveren ketting hangen. Ik heb ze, net als de handen, aan lange kettingen gehangen om ook hierbij het “buikgevoel” te illustreren.

 

 

Na maanden van experimenteren is het gelukt om met het materiaal zilver, dat als rode draad door de hele afstudeer collectie loopt een spiegel te maken. De spiegels bestaan uit –hoe kan het ook anders, als je jezelf wil uitvergroten- microscoop-glaasjes. Deze heb ik doorboord om aan een ketting te kunnen hangen. Daarna heb ik in spiegelbeeld een quote erin gegraveerd. Ik kan je melden, lieve lezer, heel veel glaasjes zijn gesneuveld. Geen paniek tot dusver want scherven brengen geluk, toch? Pas als aller, aller, aller laatste heb ik door middel van een zeer chemisch proces een spiegel laag aangebracht. En ik kan met veel opluchting melden dat er geen spiegel gebroken is. I am a happy camper.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top